Den finske kunstneren Sonja Ovaskainen viser ved USF verftet denne uken. (Foto: Presse.)
Tårenes hage
«Garden of Tears» er stedet der magiske hester, enhjørninger, havfruer og havmonstre bor. Men ikke bare det, det er også stedet der det er lov å være trist, nedbrutt eller fortapt.
Nå har «Garden of Tears» kommet til Bergen, takket være den finske installasjonskunstneren Sonja Ovaskainen.
Utstillingen er inspirert av barnelek, år med dagdrømming og livet som hestejente.
Ovaskainen bruker kunsten både som uskyldig lek og for å lege noe dypere. Kunsten hennes er full av empati, både for sitt tidligere selv og for andre.
Utstillingen har vernissage fredag 1. mars kl. 18.00.
Visningsrommet USF, Georgernes Verft 12.
Står til og med 10. mars.
Ved tekstilindustri museet kan man oppleve utstillingen «Imagine» med tre kunstnere. (Foto: Presse.)
Materialenes grenser
Ved Tekstilindustrimuseet kan man oppleve tre kunstnere, som på hver sin måte utforsker materialitet.
Signe Halle, Masuud Alireza og Kristin Austreid tar alle for seg en stofflighet, men dette kommer helt forskjellig til uttrykk. Mens Halle lar fargene flyte, tester Alireza og Austreid grensene for henholdsvis tegning og maleri.
Utstillingen heter «Imagine», for det er nettopp forestillingen og hvilke grenser hvert medie setter eller ikke setter for fantasien som oppleves i denne utstillingen.
Tekstilindustrimuseet, Salhusvegen 201.
Står til og med 31. mars.
Kagge har mye gull i samlingen. Blant annet «Untitled Cowboy» av Richard Prince. (Foto: Presse/Kode.)
Nytt og gammelt samlet
Kanskje er vi svake for utstillinger som promoterer seg selv med Cowboy-bilder? Eller kanskje er det bare nysgjerrigheten som tar over når muligheten for å snoke i en samling presenteres?
Uansett så er utstillingen «Komposisjon for venstre hånd» verdt en titt. Med over 400 verk er den også noe en godt tåler å se flere ganger.
Vi får se samtidskunst fra samlingen til polfarer, forlegger og eventyrer Erling Kagge. Kagges skatter er kuratert side om side med skatter fra Kodes egen samling, og resultatet er en utstilling med hele 400 verker. Pass på å sette av nok tid.
Her vises historiske og samtidige kunstere om hverandre: Anne Imhof og Francisco Goya, Peder Balke og Trisha Donnelly, Synnøve Anker Aurdal og Tauba Auerbach, Lars Hertervig med Wolfgang Tillmans og Martine Syms, og Honoré Daumier og Raymond Pettibon – for å nevne noen.
Utstillingen er kuratert av den verdenskjente amerikaneren Marta Kuzma. Professor Kuzma jobber ved Yale School of Art. Der ble hun tidligere historisk, som skolens første kvinnelige rektor, og er i dag professor ved samme institusjon.
Kode, Vestre Strømkaien 7.
Står til og med 9. juni.