Bak kunstnerpseudonymet Hengepuppr finner vi Esther Sandstrøm. (Foto: Esther Sandstrøm.)
Hengepupper og techno
Esther Sandstrøm lager kunst under navnet Hengepuppr (sic).
Det er heller ikke så rart, for denne damen elsker både pupper og andre frodige kvinneformer.
Nå har hun sin første soloutstilling på restauranten og visningsrommet Ostara. Så om du har lyst på en intim aften full av kunst og liv, eller kanskje bare et måltid omringet av det sensuelle, så er dette stedet å være.
Dørene til vernissagen åpner torsdag 25. januar kl. 17.00.
Ostara, Kirkegata 20.
Ikke oppgitt.
Morten Slettemeås er også håndplukket av Blomstrøm. Her med «Trees with Lake and Yellow». (Foto: KB Contemporary.)
Personlig utvalg
Den nye utstillingen på KB Contemporary heter «Håndplukket».
Det gir med en gang assosiasjoner til noe eksklusivt, eller for å bruke det mer tynnslitte ordet i kunstsammenheng, kuratert. Gallerist Knut Blomstrøm skriver faktisk også at dette er personlig. Kunst er personlig i utgangspunktet, men her er også utvalget personlig. Hva er den røde tråden for Blomstrøm? Kvalitet. Intet mindre.
Derfor har galleristen personlig håndplukket hvert eneste verk.
Kunstnerne i utstillingen spenner fra 25 til 80 år, og viser maleri, fotografi og skulptur. Blant kunstnerne finner vi blant andre Javier Barrios, Subjektprisen-vinner Julius Karoubi og Ove Kvavik.
KB Contemporary, Frydenlundgata 12.
Står til og med 10. mars.
Tegneforbundets utvalgte åpner for syvende gang denne uken. (Foto: Tegneforbundet.)
Utvalgte tegnere
KB Contemporary er ikke de eneste som setter utvalg høyt.
«Tegnerforbundets utvalgte» åpner denne uken for syvende gang. Forbundets jury velger det beste fra bildebøker og tegneserier utgitt i det foregående året. Utstillingen går i dybden på tegnernes kunstnerskap og skapelsesprosess.
Blant årets utvalgte er blant annet Vanessa Baird, Mette Hellenes og Bendik Kaltenborn. Til sammen har tolv tegneserier og bildebøker blitt plukket ut, og i utstillingen vises originale verk, skisser og digitale kunstverk som har blitt skapt i forbindelse med disse utgivelsene.
Utstillingen har vernissage torsdag 25. januar fra kl. 18.00.
Tegnerforbundet, Rådhusgata 17.
Står til og med 17. mars.
Leonard Rickhards retrospektiv ved Astrup Fearnley får en sørgmodig undertone, i lys av kunstnerens død. Her ved et av hans gjenkjennelige og populære fugleskap. (Foto: Astrup Fearnley.)
Monumentale retrospektiv
Det er ikke noen tvil om hva som er ukens største vernissage.
Astrups Fearnleys retrospektiv for Leonard Rickhard «Mellom konstruksjon og sammenbrudd» fikk en sørgmodig undertone da kunstneren uventet døde søndag 7. januar.
Utstillingen blir en sjelden mulighet til å oppleve den fulle bredden Rickhards kunstnerskap. «Mellom konstruksjon og sammenbrudd» inkluderer tidlige eksempler på hans velkjente motiver, i form av interiørmalerier, studier av jernbanevogner, bilvrak, og stemningsfulle landskap.
Blant de seneste arbeidene er to nye versjoner av den populære modellflybyggeren, et motiv Rickhard har brukt i over 40 år. Vi får også et første møte med et monumentalt, stedsspesifikt maleri, som er det største han noen gang laget.
Utstillingen åpnes av dronning Sonja for medlemmer 25. januar kl. 18.00, og er åpen for publikum fra og med 26. januar.
Astrup Fearnley, Strandpromenaden 2.
Står til og med 19. mai.